Formiblox

Laat je verrassen door de herkenbare teamrollen van Formiblox! Wie is de Vuurtoren en wie is de Quad in jouw team? Leer beter begrijpen wat jij en je collega’s nodig hebben om prettig te werken en hoe je hier rekening mee kunt houden. Formiblox is jouw instrument voor een vernieuwde samenwerkingservaring, waarbij je de ideale rolcombinaties binnen je team ontdekt. Het legt de basis voor een optimaal functionerend team.

Binding met de mens in je team

Op je team wil je kunnen rekenen. Als werkgever doe je er dan ook alles aan om je waardevolle collega’s te binden aan je organisatie. Je investeert in extra arbeidsvoorwaarden, zet de spreekwoordelijke deur open voor een goed gesprek en zorgt ervoor dat je regelmatig complimenten geeft over de inzet van je team.

Toch word je – vaker dan je wilt – onaangenaam verrast door het vertrek van een collega. Blijkbaar heb je toch signalen over ontevredenheid en verlies aan binding gemist.

Formiblox zorgt voor een krachtige dialoog over de positieve samenwerking binnen je team. Hiermee vergroot je de veerkracht en wendbaarheid van je organisatie. Medewerkers krijgen erkenning voor de rollen die van nature goed bij ze passen. Zo voelen ze zich gezien, gewaardeerd en betrokken. Met Formiblox vergroot je de binding met de mens in je team zodat je gezond en met plezier kunt blijven samenwerken.

10 jaar expertise

Met expertise van ruim 10 jaar op het gebied van optimaliseren van medewerkersinstroom en ontwikkeling, zet Formika zich in voor het behoud van waardevolle teamleden voor jouw organisatie. Hierbij vormt het spel Formiblox een logisch vertrekpunt van onze werkwijze. Met als basis de modellen van Jung, Belbin en Fields, biedt Formiblox een unieke en interactieve benadering om teamdynamiek en samenwerking te optimaliseren.

De jarenlange ervaring van Formika, gecombineerd met de methode van Formiblox, resulteert in een krachtige aanpak die werkgevers helpt om niet alleen hun personeelsbehoud te vergroten, maar ook om een divers team en een duurzame en succesvolle groeistrategie te creëren.

Zo werkt het

De basisversie van Formiblox duurt ongeveer 2 uur en bestaat uit het spelen van 2 rondes. Afhankelijk van het traject dat bij jullie past vullen we deze aan met advies op de werkvloer en training.

Je zult merken dat de herkenbare teamrollen snel gaan leven in je team; voordat je er erg in hebt hoor je jezelf roepen “hier hebben we echt lef voor nodig, waar is onze quad?“.

Ronde 1

In deze ronde bespreken we met de deelnemers welke 3 rollen ze nu het beste bij zichzelf vinden passen, en waarom. Ze krijgen hierop feedback van hun collega’s. Zo leert iedereen elkaar op een nieuwe manier kennen en ontstaat overzicht van de aanwezige teamrollen in je team. Welke verborgen talenten zijn er? En wie heeft ongemerkt een rol aangenomen die eigenlijk niet goed past en daardoor veel energie kost??

Ronde 2

Nu kunnen we aan de slag met jullie praktijk uitdagingen. Hoe kunnen jullie hier makkelijker mee omgaan? En welke kansen ontstaan er door de samenwerking van sommige teamrollen?

Een spelvoorbeeld

Jullie merken dat er weliswaar een goed inwerkprogramma is, maar dat er vaak te weinig tijd is om dat uit te voeren. Nieuwe collega’s missen daardoor de binding met de organisatie, terwijl dat juist bij de start van een dienstverband zo belangrijk is.

Tijdens het spelen van Formiblox ontdekken jullie dat een collega energie krijgt van de koffiekopjesrol: Ik ben de zachte kracht binnen het team, het luisterende oor dat niet oordeelt. Ik ben rustig, attent, meelevend en zal altijd even tijd voor je maken als je je niet goed voelt.

Een oplossing is dan ook dat het koffiekopje in jullie team extra aandacht heeft voor de ervaringen van jullie nieuwe collega’s. De bouwsteen helpt hierbij; deze rol is een echte teamplayer.

Resultaten

Begeleid door onze experts ontdek je elkaars rollen en bekijk je verschillende situaties vanuit die rollen. De resultaten van Formiblox zijn tastbaar en direct toepasbaar. Je zult merken dat je teamleden beter begrijpen wat hen motiveert en waar ze energie van krijgen. Dit leidt tot verbeterde communicatie, een sterkere samenwerking en meer voldoening op de werkplek.

Formiblox is niet alleen een spel, het is een investering in de groei en ontwikkeling van je team. 

Ontdek de kracht van Formiblox!

Ben je ook enthousiast over de mogelijkheden van Formiblox? Tijdens een vrijblijvend gesprek vullen we dat graag aan met onze praktische ideeën voor resultaten in jouw praktijk! Of bekijk hoe onze diensten het behoud van jouw medewerkers kunnen vergroten.