Formiblox

Formiblox zit in een doos en het lijkt een spel, maar het vooral een leuke en luchtige manier voor een waardevol gesprek over serieuze onderwerpen zoals de samenwerking in je team en je persoonlijke ontwikkeling.

Krachtig in zijn eenvoud

De door ons ontwikkelde Formiblox methode is voor ieder team een leuke en luchtige manier om met elkaar te ontdekken hoe je van nature goed kunt samenwerken. De spelvorm zorgt voor luchtigheid, de structuur voor actie op de werkvloer. Met Formiblox zie je meteen de positieve veranderingen in je team.

Vergroot de veerkracht en wendbaarheid van je organisatie. Medewerkers krijgen erkenning voor de rollen die van nature goed bij ze passen. Zo voelen ze zich gezien, gewaardeerd en betrokken. Met Formiblox vergroot je de binding met de mens in je team zodat je gezond en met plezier kunt blijven samenwerken.

Hoe het werkt

De basisversie van Formiblox duurt een dagdeel en spelen we in 2 rondes.

Ronde 1

In deze ronde kiezen de deelnemers met welke 3 rollen ze Formiblox gaan spelen. Ze krijgen hierop feedback van hun collega’s. Zo leert iedereen elkaar op een nieuwe manier kennen en er ontstaat een overzicht van de aanwezige teamrollen.

Ronde 2

Nu kunnen we aan de slag met jullie praktijksituaties. Hoe kunnen jullie hier makkelijker mee omgaan? En welke kansen ontstaan er door de samenwerking van sommige teamrollen?

De resultaten

  • Herken jezelf en elkaar snel als Koffiekopje, Vuurtoren, Kompas …
  • In een leuke en luchtige sfeer is ruimte voor een serieus gesprek
  • Kies acties die passen bij jou én je functie
  • Werk beter samen

Maak het bijzonder

Speel de grote versie van Formiblox voor een unieke interactie tijdens je sessie! Met ons spelbord van 2 x 3 meter en grote pictogrammen komen de deelnemers zowel letterlijk als figuurlijk in beweging.

Dit maakt Formiblox anders

Voor de ontwikkeling van teams worden vaak de bekende methoden ingezet, zoals Belbin Teamrollen, DISC, Transactionele Analyse (TA), enzovoort.

We hebben een nieuwe methode ontwikkeld. Daarbij hebben we gekozen voor een goed onderbouwde, originele en unieke benadering.

Onze methode is anders dan bestaande methoden door:

💡 De aansprekende, neutrale namen van de teamrollen, die je snel begrijpt.

💡 De spelvorm, die zorgt voor snelle herkenning van de teamrollen, actiegericht is met praktische, direct toepasbare uitkomsten.

💡 Anders dan een assessment, is het gesprek over de teamrollen het doel. Er is geen goed of fout.

💡 Het gesprek gaat over de teamrollen en over de onderlinge samenwerking. Wat kun je van nature goed, waardoor raak je gemotiveerd en wanneer hebben we dit nodig in het team? In welke situatie komt welke rol het best tot zijn recht?

💡 Je bespreekt met elkaar welke Formiblox teamrollen elkaar het best kunnen ondersteunen en versterken in een bepaalde praktijksituatie. Dit zorgt voor een oplossingsgerichte focus die ook is gericht op de samenwerking.

Ontdek de kracht van Formiblox!

In veel trainingen wordt benadrukt om jezelf uit te dagen om dingen die van nature niet bij je passen, toch te ontwikkelen. Bijvoorbeeld jezelf presenteren voor een grote groep. Met Formiblox laten we juist zien dat wat voor de een uitdaging is (en daardoor energie bij je wegtrekt), voor de ander van nature een kwaliteit is (en daardoor energie geeft). Juist door hierin samen te werken blijf je gemotiveerd en kun je elkaar helpen in plaats van dat iedereen allround zou moeten zijn. Dat is Duurzame Inzetbaarheid.

Wanneer past Formiblox bij jou?

Formiblox is in te zetten in alle situaties waarin mensen met elkaar samenwerken en zich ontwikkelen. Van verandertraject tot inhoudelijke teamactiviteit en een persoonlijk ontwikkelgesprek, je ziet snel de positieve resultaten van jullie inzet!

Ben je ook enthousiast over de mogelijkheden van Formiblox? Ervaar tijdens onze vrijblijvende demonstratie zelf de kracht van onze methode!