Blog

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Formika? Dat is toch iets met mieren?

Zomer 2021. Vlak voordat onze zomervakantie begint is het bloedheet in Nederland. Bastiaan en ik zijn bij Studio MES voor de volgende stap in onze merkenstrategie. Het bedrijf dat we al een paar jaar in ons hoofd hebben krijgt de afgelopen weken steeds meer een gezicht. We hebben archetypes gekozen en kleuren die de basis worden voor ons logo en onze huisstijl. Vandaag is het tijd voor een hele spannende knoop om door te hakken: de beslissing over de naam. Ik neem nog een slokje van mijn water en kijk Bastiaan aan. We weten het zeker: ons nieuwe bedrijf heet Formika. Nog wat onwennig zeg ik het een paar keer hardop: Formika. Formika. Formika.

Studio MES: Het woord formica betekent een mier in het Latijns. Een mier staat bekend om zijn teamgeest en vastberadenheid, hij is actief, doelgericht en ijverig. Kernwoorden die goed aansluiten op de merkessentie van Formika. Wij hebben Formika geschreven met een letter ‘k’, dit maakt het een krachtig en uniek woord. Het woord Formika lijkt ook op het woord formule. Formika heeft ook een eigen en unieke werkwijze/formule.

Voorjaar 2022. Vlak voordat mijn weekend begint schijnt de zon en roept het terras. Nog heel even, dan gaan we echt beginnen met ons nieuwe bedrijf. We hebben met ons team, Studio MES en veel professionals de afgelopen weken steeds harder gewerkt. De website is bijna af, de eerste diensten staan in de steigers en de praktische zaken zijn geregeld. Dinsdag is het tijd voor de spannendste stap van allemaal: we laten je kennismaken met een nieuw bedrijf waar we onze ziel en zaligheid in hebben gestopt. In gedachten kijk ik alvast vooruit naar de officiële lancering. Confetti, een gebakje, champagne. We proosten op mooie avonturen met Formika!

Het is een begin …

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Lees meer
Formika? Dat is toch iets met mieren?

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Lees meer
Vier je successen

Een blog over een valkuil, een vergrootglas en het vieren van je successen.

Lees meer