Blog

Een blog over archetypes, bedrijfsgenen en ondernemerschap.

Het DNA van Formika

De afgelopen maanden hebben Bastiaan en ik hard gewerkt aan het vorm geven van ons nieuwe bedrijf, Formika. Een ambitie die al een paar jaar in ons hoofd zit en waar we vlak voor de zomervakantie van 2021 echt mee aan de slag konden. Om met een gedegen basis te beginnen zijn we een samenwerking met Studio MES gestart. De eerste stap was een merkenstrategie traject waarin we zouden invullen hoe ons bedrijf er uit zou gaan zien en waar het voor staat.

Ik kan deze ervaring het best omschrijven als het ontleden van het DNA van Formika - en dat van mezelf als ondernemer. Bijzonder om, begeleid door Elise, Mirthe en Sammie, van een afstandje en op deze manier naar jezelf te kijken. Het resultaat van ons merkenstrategie traject is een prachtige website, mooi vormgegeven diensten en trainings- en promotiematerialen die we met trots gebruiken.

Maar het begint allemaal met de bijbehorende archetypes, die zoveel vertellen over wie we zijn als ondernemer en waar we met Formika voor staan. Dit zijn ze!

De buurjongen: De buurjongen staat altijd voor je klaar, zijn sympathieke en no-nonsense houding zorgt ervoor dat hij geliefd is onder velen. Hij is eerlijk, werkt hard en je voelt je gelijkwaardig en op je gemak bij hem.

De schepper: De schepper is origineel, creatief, intuïtief en creëert graag een ideaal. Hij is vernieuwend en komt telkens weer verassend uit de hoek. ​

De wijze: De wijze vergaart kennis en is altijd bezig met ontwikkeling, hij vindt het fantastisch om innovatieve oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken.

Volgende
Het is een begin …

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Lees meer
Formika? Dat is toch iets met mieren?

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Lees meer
Vier je successen

Een blog over een valkuil, een vergrootglas en het vieren van je successen.

Lees meer