Blog

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Het is een begin …

Toen ik deze eerste feedback op ons nieuwste avontuur las, moest ik even slikken. Een begin? We waren toch al zeker wel een paar meter verder dan ‘het begin’ gekomen? Met een online opnamestudio, een begin- en eindtune én tussentunes vond ik dat het resultaat heel wat meer lof verdiende dan dit. Al deze gedachten (en emoties …) flitsen in een rap tempo voorbij.


Gelukkig kwam er daarna wat meer ruimte voor de tweede – meer realistische – reactie. Het was voor ons allemaal inderdaad de allereerste keer dat we een podcast hadden opgenomen. De ene collega had research gedaan over hoe we moesten beginnen, ik had nagedacht over de structuur van ons verhaal en de andere collega was zonder bezwaar mee gesprongen met de eerste stappen van dit avontuur. Het resultaat ís ook nog een eerste begin – en dat is helemaal prima.

BNR – here we go

Ook mijn inspiratiebron voor het maken van zakelijke podcasts, BNR, is ooit begonnen met de eerste aflevering. Sterker nog, ook zij storten zich wel eens vol enthousiasme in nieuwe ontwikkelingen en technieken om daarna te ontdekken dat de trend alweer voorbij is. En: om ergens goed in te worden zul je toch je meters moeten maken en ervaring op moeten doen. Dat kost tijd. De lat mag dus wel een beetje lager, was mijn conclusie na nog wat meer denkwerk.

Springen = leren

Als ondernemer doe ik niets liever dan nieuwe dingen bedenken en in de bijbehorende avonturen springen. Zeker nu ik een team van collega’s om me heen heb die allemaal hun eigen, soms verrassende, talenten meenemen! Mijn houding ‘we gaan het gewoon doen’ geeft ruimte om te leren. En zo merk ik ineens dat de energie stroomt, bij mij, bij mijn collega’s én bij de mensen die we voor onze podcast afleveringen hebben geïnterviewd. Die energie hoor ik absoluut terug in – ook al – de eerste afleveringen. En ik kijk er dan ook enorm naar uit om die energie te delen de komende tijd, zowel online als ‘in real life’.

De boodschap is duidelijk

Na de eerste aarzeling ontstond de ruimte om te leren dus ook bij mezelf. Ik hoef niet meteen op het beste niveau te presteren. Ik heb onze aflevering nóg een keer geluisterd en, ja, hier ben ik hartstikke trots op. En dat is nog maar het begin van de Formicast… De boodschap is duidelijk: duurzame inzetbaarheid op de werkvloer is vaak makkelijker dan je denkt én het biedt mooie kansen om het behoud van je medewerkers te vergroten!

Vorige
Het is een begin …

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Lees meer
Formika? Dat is toch iets met mieren?

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Lees meer
Vier je successen

Een blog over een valkuil, een vergrootglas en het vieren van je successen.

Lees meer