Formicast

De Formicast – Jouw kwartiertje boordevol makkelijke en toch super efficiënte ideeën voor meer duurzame inzetbaarheid op jouw werkvloer.

Danielle en Debbie delen ervaringen uit ons netwerk, onze eigen leermomenten en natuurlijk ontzettend veel ideeën voor jouw praktijk.

Duurzame inzetbaarheid

De woorden ‘duurzame inzetbaarheid’ komen in eerste instantie wat groot en afstandelijk over, terwijl je er met kleine acties juist heel veel mee kunt bereiken. Als medewerker én als werkgever.

Ontwikkelingsmogelijkheden voor de sollicitant

Tijdens de vorige Formicast werd duidelijk dat Martijn Broekmans en William Hermans vooruitstrevend zijn als het gaat om het werven van nieuwe medewerkers.

In deze aflevering beantwoorden Martijn en William de vraag: Hoe laten jullie zien welke ontwikkelmogelijkheden er zijn binnen jullie organisatie? 

Luister mee naar waarom aandacht besteden aan de ontwikkelingsmogelijkheden van een sollicitant tijdens de werving van nieuwe medewerkers belangrijk is.

Luister nu
De sollicitatieprocedure

Deze keer hebben we een praktijkuitdaging over de instroom van medewerkers voorgelegd aan William Hermans van NBC Hermans Accountants en Adviseurs en aan Martijn Broekmans van Kasparov Finance & BI.

Samen zoemen we in op de vraag: Hoe ziet jullie sollicitatieprocedure eruit? En wat is de beste verandering die jullie hierin hebben doorgevoerd de afgelopen jaren?
Zowel William en Martijn vertellen waar zij de aandacht leggen voor een waarde volle match en hoe zij dit doorvoeren in het behoud van (nieuwe) medewerkers.

Luister nu
Jouw netwerk

Ook in deze aflevering stellen wij een vraag aan Amy Bax, Re-integratiespecialist & loopbaanadviseur bij Riforce.
De meeste vacatures worden via via ingevuld. Zet jij je persoonlijke netwerk hiervoor in? Amy verteld hoe zij haar persoonlijke netwerk en het netwerk van Rifoce inzet voor meer kansen op instroom van nieuwe medewerkers én welk effect deze aanpak heeft op de duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

Danielle en Charlotte delen in de deze Formicast eigen ervaringen en geven tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten.

Luister nu
Hoe bereik je nieuwe kandidaten?

Voor de meeste organisaties is het nu hard werken om nieuwe mensen te vinden.
In deze Formicast hoor je tips en krijg je advies van Danielle en Charlotte die het gesprek aangaan met Amy Bax, Re-integratiespecialist & loopbaanadviseur bij Riforce.

Amy deelt haar ervaringen in haar antwoord op de praktijkvraag: Hoe bereiken jullie nieuwe kandidaten en wat is het verschil met een jaar geleden?

Luister nu
Sollicitatiegesprekken

Als werkgever wil je sollicitanten overtuigen van de mogelijkheden binnen jouw organisatie.
Hoe bereid jij een sollicitatiegesprek voor? Met wie werk je daarbij samen binnen jouw organisatie?
Deze praktijkuitdaging bespreken we binnen deze Formicast met Nadia van den Heuvel (Ictoria) en Daisy van Wanrooij (Tribal Agency). Er worden voorbeelden gegeven en ervaringen gedeeld.

Debbie en Danielle sluiten de Formicast af met tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten ter voorbereiding en tijdens een sollicitatiegesprek.

Luister nu
Zichtbaarheid van de organisatie voor nieuwe medewerkers

‘Hoe kunnen werkgevers (nog beter) laten zien dat ze een aantrekkelijke organisatie zijn om bij te werken?’ Deze vraag stellen Debbie en Danielle tijdens deze Formicast aan Nadia van den Heuvel, drijvende kracht achter Ictoria en Daisy van Wanrooij, werkzaam bij Tribal Agency.

Nadia en Daisy geven praktijkvoorbeelden die zij toepassen om nieuwe collega’s aan te trekken die bij de cultuur van het team en bedrijf passen.

Luister nu
Verandering in de organisatie

Een veranderende organisatie is niet voor alle medewerkers makkelijk. Cynthia en Jan Willem geven praktijkvoorbeelden hoe zij medewerkers voorbereiden op veranderingen binnen het bedrijf, hoe zij omgaan met medewerkers die moeite hebben met veranderingen of juist staan te springen.

Debbie en Danielle reageren in de deze Formicast op de ervaringen van Cynthia en Jan Willem en geven tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten

Luister nu
Hoe vertaal je de toekomstvisie naar de dagelijkse praktijk?

Hoe neem je werknemers mee in de reis naar de toekomst? Debbie en Danielle stellen deze vraag aan Cynthia Leus- van Antwerpen en Jan Willem Manenschijn. Cynthia en Jan Willem vertellen hoe zij medewerkers betrekken bij de toekomstvisie van het bedrijf en welk effect deze aanpak heeft op de werkwijze van het team.

Debbie en Danielle delen in de deze Formicast eigen ervaringen en geven tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten.

Luister nu
Hoe blijft je teamlid zich thuis voelen?

In deze Formicast stellen Debbie en Danielle de praktijkvraag aan Celest Derks, Bureaumanager en Erwin van de Sande, Warehousemanager. Je hoort van hen dat hun medewerkers zich welkom voelen in het team en wat ze inzetten om dat zo te behouden.

Debbie en Danielle sluiten de Formicast af met tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten.

Luister nu
Behoud je medewerkers die zich willen ontwikkelen

In deze Formicast stellen Debbie en Danielle de praktijkvraag aan Celest Derks, Bureaumanager en Erwin van de Sande, Warehousemanager. Je hoort hoe zij de vraag naar ontwikkelingen van medewerkers op de werkvloer proactief oppakken en welk effect dit heeft op behoud van je medewerkers.

Debbie en Danielle sluiten de Formicast af met tips die je zelf in de praktijk kunt inzetten.

Luister nu
Behoud van je medewerkers – terugblik

We kijken terug op de afleveringen van deze serie. Wat zijn de reacties van onze netwerkvrienden die we hebben geïnterviewd? Welke tips hebben we zelf toegepast, en wat waren onze leermomenten? Met welke ideeën kan jij aan de slag? En … we gaan nog meer mensen spreken uit ons netwerk. Wie zijn dat, en wat kan jij leren van hun praktijk?

Luister nu
Inspirerende managers

Inspirerende managers hebben oog voor de mens achter de medewerker, de emoties achter de teamsamenwerking en de teamprestaties in de toekomst. Nogal bepalend dus voor hoe je als medewerker thuis voelt in je organisatie. En daarom wel zo belangrijk dat er een klik is tussen jou en je teamleden.

De vraag van vandaag hebben we gesteld aan Dennis Bannink, Teamleider bij DHL Supply Chain: Welk cijfer denk jij dat je teamleden jouw managementstijl geven? 

Luister nu
Uitzonderlijke leiders

Daarmee bedoelen we een directie die benaderbaar is en die de medewerkers meeneemt en enthousiast maakt over de toekomstvisie van de organisatie. Maar ook of de directie luistert naar de feedback van medewerkers. Dit zorgt voor meer vertrouwen in de organisatie.

De vraag van vandaag hebben we gesteld aan Martien van Gurp, Hoofd Services bij HAS green academy: Vind je dat de directie op een benaderbare manier aanwezig is op de werkvloer?

Luister nu
Een optimale werkomgeving

Bij een optimale werkomgeving horen natuurlijk de facilitaire onderdelen zoals het gebouw, de werkplek en de bereikbaarheid. Maar door onze corona-ervaringen is de invulling van ‘optimaal’ voor veel medewerkers veranderd. Hoe kan dit je helpen om de uitstroom van medewerkers te voorkomen?

De vraag van vandaag hebben we gesteld aan Nienke van Geesbergen, Opleidingsadviseur bij Wij zijn JONG: Hoe ver zijn jullie met flexibel werken?

Luister nu
Een hartverwarmende bedrijfscultuur

Werken in een hartverwarmende bedrijfscultuur geeft jou en je medewerkers extra energie. Je wordt blij van de inhoud van het werk dat je doet én van de organisatie waarvoor je je dagelijks inzet.

De vraag van vandaag hebben we gesteld aan Natasja Vuik, Captain HX bij aNewSpring: Hoe trots zijn volgens jou de medewerkers in jouw team op hun organisatie?

Luister nu
Behoud van je medewerkers – introductie

De allereerste Formicast! Debbie en Danielle ‘gaan gewoon beginnen’. In deze aflevering vertellen ze over het wat en waarom van deze podcast serie, maak je kennis met Formika én krijg je alvast wat preview-tips over het verbeteren van het behoud van je medewerkers met duurzame inzetbaarheid.

Luister nu

Formicast white papers

Bij elke serie afleveringen hoort een white paper.

Hierin staan de tips en ideeën die we hebben besproken in de podcasts – mét extra informatie.

Een interessante aanvulling!

ONTVANG JE WHITEPAPER

Wil je het behoud van je medewerkers vergroten?

Met de Quick-scan behoud van Formika vergroot je eenvoudig de samenwerking binnen je organisatie. Binnen 30 minuten weet je waar je staat en ontdek je nieuwe ideeën waarmee je eenvoudig aan de slag kunt. Dat maakt vanzelf enthousiast! Tijdens het bijbehorende adviesgesprek duiken we in de praktijk van jou en je team. Je krijgt handzame en verrassende tips om het behoud van je medewerkers te verbeteren met duurzame inzetbaarheid.

Het is een begin …

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Lees meer
Formika? Dat is toch iets met mieren?

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Lees meer
Vier je successen

Een blog over een valkuil, een vergrootglas en het vieren van je successen.

Lees meer