Werkgever

Voor een gezonde ontwikkeling van je organisatie moet je (blijvend) kunnen rekenen op de inzet en kwaliteit van de medewerkers in jouw team. Formika helpt je om hun duurzame inzetbaarheid te vergroten. Daarbij hebben we aandacht voor alle ontwikkelfases die medewerkers binnen jouw organisatie doorlopen.

Diensten

Nieuwe medewerkers

Elke sector en elk team vraagt om een andere aanpak voor het vinden van nieuwe medewerkers. Formika helpt je bij het versterken van je duurzame wervingsstrategie. Zo versnel je de invulling van (toekomstige) vacatures.

Ons aanbod
Behoud van je medewerkers

De relatie met je medewerkers is gebaseerd op onderling vertrouwen. Met acties gericht op ambities, verbinding en de betekenis van werk versterk je jullie samenwerking.

Ons aanbod
Ontwikkeling van je medewerkers

Een aantrekkelijke werkgever geeft zijn medewerkers de ruimte om te groeien. De kwaliteiten van de medewerkers in je team dragen tenslotte bij aan het succes van jullie organisatie. Formika helpt je om een duurzame ontwikkelingsstrategie te ontwikkelen.

Ons aanbod
Afscheid nemen van je medewerkers

Goed afscheid nemen van je medewerkers is belangrijk. Zo houd je de relatie gezond en bied je je medewerkers de kans om hun perspectief te verleggen. We helpen je met kant en klare ideeën, om op een efficiënte manier invulling te geven aan goed werkgeverschap.

Ons aanbod

Ben je op zoek naar inspiratie?

Met deze diensten versterk en vergroot je snel de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers in elke loopbaanfase.

Adviesgesprek

In een persoonlijk gesprek bespreken we de duurzame ontwikkeling van jouw team. Je wordt je bewust van de ontwikkelmogelijkheden en kansen om het behoud van je medewerkers te vergroten. Je investeert in meer én kwalitatieve werving van nieuwe medewerkers.

Lees verder
Podcast

De Fomicast – Jouw kwartiertje boordevol makkelijke en toch super efficiënte ideeën voor meer duurzame inzetbaarheid op jouw werkvloer. Danielle en Debbie delen ervaringen van onze netwerkvrienden, onze eigen leermomenten en natuurlijk ontzettend veel ideeën voor jouw praktijk.

Lees verder
Workshop op maat

Tijdens de workshop ga je samen met je team aan de slag met praktijkvoorbeelden. Formika zorgt voor een enthousiaste samenwerking in de groep, met onverwachte werkvormen en verrassende ideeën voor meer duurzame inzetbaarheid in jullie praktijk.

Lees verder

Nieuwe
medewerkers

Elke sector en elk team vraagt om een andere aanpak voor het vinden van nieuwe medewerkers. Je wilt snel kunnen reageren op de actuele situatie rond vraag en aanbod in kennis en vaardigheden. Dat kan met een wervingsstrategie die is gebaseerd op duurzame inzetbaarheid. Formika helpt je met continuïteit in de werving, actueel inzicht in de arbeidsmarkt en een organisatie die betrokken is bij de werving van nieuwe medewerkers.

Kies uit ons aanbod:
 1. Quick-scan werving. Voor snel inzicht en praktische tips die passen bij jullie situatie.
 2. Adviesgesprek. We bespreken jullie wervingsstrategie. Hoe versterk je deze met duurzame inzetbaarheid?
 3. Workshop op maat. Je gaat samen met je team aan de slag met verrassende ideeën voor jullie jullie (duurzame) wervingsstrategie.
 4. Advies op maat. We denken graag vrijblijvend met je mee over het aanbod dat het beste past bij jouw praktijk.
Jouw voordelen
 • Duurzame werving.
 • Authentieke employer branding.
 • Bespaar op je wervingskosten.

Behoud van je medewerkers

De relatie met je medewerkers is gebaseerd op onderling vertrouwen. Dit moet je vanaf de start opbouwen en onderhouden. De bonus van deze investering is een bevlogen team van medewerkers dat zich blijft inzetten voor jouw organisatie. Met duurzame gesprekken over ambities, verbinding en de betekenis van werk versterk je jullie samenwerking.

Kies uit ons aanbod:
 1. Quick-scan behoud. Voor snel inzicht en praktische tips die altijd passen bij jullie situatie.
 2. Adviesgesprek. We bespreken jullie strategie voor het behoud van je medewerkers. Hoe versterk je deze met duurzame inzetbaarheid?
 3. Workshop op maat. Je gaat samen met je team aan de slag met verrassende ideeën voor jullie jullie (duurzame) strategie voor het behoud van je medewerkers.
 4. Advies op maat. We denken graag vrijblijvend met je mee over het aanbod dat het beste past bij jouw praktijk.
Jouw voordelen
 • Medewerkers zijn gemotiveerd om bij jouw organisatie te horen.
 • Er is doorlopend aandacht voor het samen bouwen aan een duurzame werkrelatie.
 • Je weet nog beter wat er speelt in je organisatie en kunt beter inspelen op kansen en uitdagingen.

Ontwikkeling van je medewerkers

Een aantrekkelijke werkgever geeft zijn medewerkers de ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. De kwaliteiten van de medewerkers in je team dragen tenslotte bij aan het succes van jullie organisatie. Formika helpt je om een duurzame ontwikkelingsstrategie te ontwikkelen die past bij jouw organisatie.

Kies uit ons aanbod:
 1. Quick-scan ontwikkeling. Voor snel inzicht en praktische tips die altijd passen bij jullie situatie.
 2. Adviesgesprek. We bespreken jullie strategie voor het ontwikkelen van je medewerkers. Hoe versterk je deze met duurzame inzetbaarheid?
 3. Workshop op maat. Je gaat samen met je team aan de slag met verrassende ideeën voor jullie jullie (duurzame) strategie voor het ontwikkelen van je medewerkers.
 4. Advies op maat. We denken graag vrijblijvend met je mee over het aanbod dat het beste past bij jouw praktijk.
Jouw voordelen
 • De ruimte die je als werkgever biedt voor ontwikkeling zorgt ervoor dat medewerkers zich blijvend intrinsiek gemotiveerd voelen om hun talenten in te zetten voor jouw organisatie.
 • Doordat je aandacht hebt voor het werkgeluk van je medewerkers verklein je de kans op uitval en uitstroom.
 • De werving van nieuwe medewerkers verloopt veel makkelijker omdat je een aantrekkelijke werkgever bent bij wie ontwikkeling op de agenda staat.

Afscheid nemen
van je medewerkers

Goed afscheid nemen van je medewerkers is belangrijk. Zo houd je de relatie gezond en bied je de vertrekkende medewerkers de kans om hun perspectief te verleggen. Met onze praktische ideeën geef je op een efficiënte manier invulling aan goed werkgeverschap.

Kies uit ons aanbod:
 1. Adviesgesprek. We bespreken ideeën voor een outplacementtraject dat is gebaseerd op duurzame inzetbaarheid.
 2. Workshop op maat. We betrekken directe collega’s bij het outplacementtraject.
 3. Advies op maat. We denken graag vrijblijvend met je mee over het aanbod dat het beste past bij jouw praktijk.
Jouw voordelen
 • Vertrekkende medewerkers doorlopen sneller het acceptatieproces.
 • Je verkleint het risico op verminderde productiviteit en omzetverlies.
 • Je versterkt je employer branding.
Het is een begin …

Een blog over 'gewoon' een podcast gaan maken, van onze ervaringen leren én trots zijn op ons resultaat. Met een duidelijke boodschap!

Lees meer
Formika? Dat is toch iets met mieren?

Een blog over confetti, een gebakje, champagne en de kennismaking met een nieuw bedrijf.

Lees meer
Vier je successen

Een blog over een valkuil, een vergrootglas en het vieren van je successen.

Lees meer